Expo ‘t Lage Erf open!

Het oude, lege brugwachtershuisje bij de Lage Erfbrug in Delfshaven, Rotterdam, is een expositieruimte geworden. De nieuwe bestemming is een initiatief van de Delfshavense bewoner en  ondernemer Lotti Hesper. Het brugwachershuisje biedt een podium aan Delfshavense (amateur)kunstenaars voor exposities van twee maanden. De opening van de eerste expositie door Tony Nelis was 28 februari om 16.30 uur en werd verricht door Carlos Gonçalves, voorzitter van de deelgemeente Delfshaven.

Over de expositie van “verleden, heden en toekomst”
Tony Nelis (1977) is architect en sinds 5 jaar bewoner van Delfshaven. In samenwerking met Stichting Brugwachtershuisjes i.o. heeft hij de expositie gemaakt over het
verleden, heden en de toekomst van het brugwachtershuisje aan de Lage
Erfbrug. Hiermee probeert hij de identiteit van het huisje zichtbaar te maken. Wat is er verborgen achter luxaflex, wat is niet makkelijk toegankelijk of zie je makkelijk over het hoofd? Eenvoudige vragen met opmerkelijke antwoorden. Door uitleg en illustratie geeft het huisje zichzelf prijs wat een interessante aanleiding kan zijn om weer een actief onderdeel te worden van het leven op en om de Lage Erfbrug.

Over Lotti Hesper
Het lege brugwachershuisje fascineerde de Delfshavense Lotti Hesper (1975) al tijden. Als bewoner kwam en komst ze er steeds langs. Daarnaast zet ze zich met haar onderneming Lotti Hesper projectontwikkeling in voor een sociale en creatieve impuls voor lege panden en plekken. Een brugwachterhuisje op zo’n belangrijk punt in de wijk, de entree naar historisch Delfshaven, kon dus niet leeg blijven.

Meer info: www.lottihesper.nl/portfolio/expo-t-lage-erf

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *