Rotterdam | Achterhavenbrug

Soort brugwachtershuisje: Goed voorbeeld
Adres brug: Havenstraat, Delfshaven, Rotterdam
Plaats brug: Rotterdam
Naam eigenaar: Gemeentewerken Rotterdam
Brugwachterverhalen:
Verzonden door: Lotti Hesper
Website verzender: http://www.lottihesper.nl

foto’s Lotti Hesper, Gerard de Bruin

Ideaal huisje als vergaderlocatie met uitzicht over Delfshaven. Om technische reden is het huisje nu nog niet geschikt voor hergebruik.

De Achterhaven is de oude haven in Rotterdam-Delfshaven. De haven is in 1417 gegraven als Nieuwe Haven en lag oorspronkelijk tussen de Nieuwe Maas en het Achterwater in Delfshaven.

Na de stormvloed van 1953 werd besloten de Ruigeplaatsluis te sluiten en de verbinding tussen Delfshaven en de Nieuwe Maas af te dammen.  De Achterhavenbrug in de Havenstraat is voorzien van een sluisdeur die alleen in geval van nood gesloten wordt.
De brug wordt alleen op afroep bediend, niet op zondag. En dat betekent dat het brugwachtershuisje ook op andere manier gebruikt kan worden.

Woensdag 4 november 2015 is in het kader van het project Trekvaarten & Brugwachtershuisjes op feestelijke wijze een informatiepaneel onthuld.
Ook is op het huisje de dichtregel ‘Wacht op mij. Ik breng je daar waar je wilt zijn’  van ondernemer en oud-bewoner van Delfshaven Ingrid Essenburg aangebracht.

 

This entry was posted in Goed Voorbeeld. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *