Nieuwe bestemming gezocht voor huisje vlak bij Ledig Erf te Utrecht

Foto: Aimee Baars

Foto: Aimee Baars

Het brugwachtershuisje op de Utrechtse Vaartserijnbrug komt weer leeg te staan. Goede Vrijdag, dat in mei vorig jaar daar een piepklein café opende, houdt ermee op. Dat melden de initiatiefnemers op hun facebookpagina.

De ruimte van 20 vierkante meter is te klein geworden voor hun plannen. ,,De naam Goede Vrijdag blijft. We nemen alleen een andere gedaante aan en we beloven dat het niet slechter wordt dan dit!”, schrijven Jannick Besamusca, Jan Pieter Middelkoop en Emiel Remmelts. Wat ze precies gaan doen, en waar, melden ze nog niet.

Onder het motto ‘we hopen dat je gezellig met ons komt huilen’ houdt het drietal op vrijdag 8 januari een ‘afsluitingsfeestje’ in het brugwachtershuisje. Daar richtten ze vorig voorjaar een, zoals ze het zelf noemden, piepklein warenhuis, kunstenaarscafé en podium in. In het betonnen rijksmonument uit 1931, vlakbij het Ledig Erf, konden bezoekers ‘Spullen kopen, drinken en bootjes kijken.’

Nu ze het brugwachtershuisje verlaten hopen de drie initiatiefnemers dat het een goede nieuwe bestemming krijgt. Op hun facebookpagina vragen ze mensen uit te kijken naar nieuwe initiatiefnemers voor het gebouwtje.

(Bron: AD.nl)

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *