Ter Aar | Kattenbrug

Soort brugwachtershuisje: Leeg Huisje
Adres brug: Geerweg 97, 2461 TT Ter Aar
Plaats brug: Ter Aar
Naam eigenaar: Provincie Zuid-Holland
Brugwachterverhalen:
Verzonden door: Erik Both

Foto’s: Stichting Brugwachtershuisjes

De Kattenbrug uit 1926 is in 1994 vervangen door een goedgelijkende replica. De stenen landhoofden zijn vrijwel gaaf, maar de stalen ophaalbrug is compleet nieuw geplaatst. De oorspronkelijke brug was van algemeen belang. Het is een oorspronkelijk geklonken ophaalbrug van het Amsterdamse type met balanspriemen en open kwadranten in raamwerkconstructie.
Het bakstenen brugwachtershuisje met puntdak en recentere aanbouw ligt op hoek Oude Nieuwveenseweg en Nieuwveens Jaagpad, nabij het dorp Nieuwveen en de Langeraarse Plassen, buiten de bebouwde kom. Ligt in een landelijke omgeving aan een fiets- en wandelroute. Het oppervlak bedraagt 14,4 m2. Het huisje heeft diverse sanitaire voorzieningen.

This entry was posted in Leeg Huisje. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *