Licht aan voor kunst brugwachtershuisje Abtswoudsebrug Delft

 

 

 

Aanbrengen bestickering (foto Rob Kruizinga) & bariton Jeroen Manders (foto © Sebastian Beijersbergen)

Stichting Brugwachtershuisjes zet donderdag 29 maart tussen 16.45 en 17.00 uur figuurlijk het licht aan voor kunst achter de ramen van het brugwachtershuisje bij de Abtswoudsebrug in Delft (nabij Abtswoudseweg nr 2).
Zanger Jeroen Manders zingt dan met volksliedjes passerende fietsers en boten vanaf het balkon toe. Het brugwachtershuisje dat er jarenlang eenzaam bij stond , maar wel vol zit met techniek voor de afstandsbediening van de brug, krijgt nieuwe bewoners.
Dat zullen opvarenden zijn van een trekschuit op een historische afbeelding op de ramen. ‘s Avonds gaat ook echt het licht aan zodat het huisje een baken in de Schie vormt en de brug van en naar de TU-wijk benadrukt. Het project is onderdeel van het programma van de Erfgoedlijn Trekvaarten van de Provincie Zuid-Holland en gerealiseerd in samenwerking met ipv Delft creatieve ingenieurs en Modern Murals.

Trekvaarten & Brugwachtershuisjes
De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten van de bijbehorende brugwachtershuisjes realiseert Stichting Brugwachtershuisjes in 2018 ‘informatievensters’. Deze vensters komen op de ‘s-Gravenlandsebrug in Schiedam, de Koepaardbrug en Monstersche Sluis in Maassluis. Verder komen er dichtregels op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft, een kunst- en publieksevenement met  de Beukelsbrug in Rotterdam en dus een historische afbeelding met licht voor het brugwachtershuisje op de Abtwoudsebrug in Delft.
Zie hier voor meer  info.

Op 29 maart gaan de rolluiken open en worden gedeputeerde Rik Janssen en wethouder Ferrie Förster samen met andere erfgoedprofessionals speciaal toegezongen op een langsvarende boot.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *