Brugwachtershuisje bij Anthoniebrug in Den Bosch wordt radiostation

Op woensdagavond 23 mei start Radio Brugwachter met de eerste live uitzending vol persoonlijke waterverhalen van o.a. projectleider Marjolein Pulles, Martine Beuken, Mandy van Kouwen en een brugwachter in het brugwachtershuisje van de Anthoniebrug in Den Bosch.
Op verzoek van Radio Brugwachter zullen om 18.30 uur wethouder Eric Logister (Gemeente ‘s-Hertogenbosch) en bestuurder William de Klein (Waterschap Aa en Maas) een openingswoord uitspreken waarna de uitzending van start gaat. Iedereen is uitgenodigd om ter plekke mee te luisteren vanaf het terras aan het water, verzorgd en ingericht door De Zusjes, een lokale onderneming aan de Hinthamereinde.  
Om 20.00 uur wordt deze eerste live uitzending afgesloten met een concert aan de sluis van  de Bossche singasongwriter David Savage.

De volgende uitzending vindt plaats om 20 juni as van 18-20 uur. Deze eerste twee uitzendingen zijn mogelijk gemaakt met de steun van Stichting Brugwachtershuisjes, Waterschap Aa en Maas, Gemeente ‘s-Hertogenbosch en Grensverleggers, een fonds met steun van de provincies Brabant, Zeeland en Limburg ter versterking van de culturele samenwerking tussen Zuid-Nederland en Vlaanderen. Radio Brugwachter is namelijk ook op zoek naar waterverhalen uit andere steden. Die boven water gehaald worden door lokale makers in lokale brugwachtershuisjes.

Om deze zomer te kunnen uitzenden in Den Bosch start van 23 mei – 1 juli een speciale crowdfundingcampagne.
​Je kunt Radio Brugwachter steunen met diverse bedragen. In samenwerking met Theaterfestival Boulevard worden er aantrekkelijke tegenprestaties aangeboden.
Voor meer informatie kijk hier.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *