Stichting Brugwachtershuisjes zoekt nieuwe bestuursleden

Wie zijn wij?
In Nederland staan naar schatting zo’n duizend brugwachtershuisjes. Een groot deel daarvan is leeg of wordt nauwelijks gebruikt. Dit komt omdat bruggen tegenwoordig op afstand worden bediend.
De Stichting Brugwachtershuisjes is opgericht om deze huisjes een tweede leven te geven, en zodoende dit onderdeel van ons erfgoed voor afbraak en verval te behoeden. De stichting is gevestigd in Dordrecht maar heeft een landelijk netwerk en bereik. De stichting is een vrijwilligersinitiatief.

De beste manier om een indruk te krijgen over doel/werkwijze en stand van zaken van de stichting is een bezoek aan de website: www.brugwachtershuisjes.nl. Via de website is ook het beleidsplan 2019 – 2022 te downloaden.

Wie zoeken wij?
Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit drie personen. Dit is aan de krappe kant, mede vanwege haar ambities en de landelijke betekenis die de stichting wil verstevigen.
Wij zoeken bestuurders die met gebruik van hun deskundigheid daar een rol in willen spelen.
Bij voorkeur bestuurders die vanuit de beheers/eigenaarskant van onroerend goed/erfgoed de doelstellingen van de stichting kunnen ondersteunen. Het bestuur vergadert 4 tot 6 keer per jaar. Bestuursfuncties zijn onbezoldigd. Onkosten, zoals reiskosten, worden vergoed.

Wat verwachten wij van u?
Primair een bestuurder die affiniteit heeft met het nut van instandhouding van cultureel erfgoed.
Buiten de algemene werkzaamheden als bestuurslid, speelt u vanuit het bestuur een rol in de contacten met eigenaren van brugwachtershuisjes (Rijkswaterstaat/gemeentes/provincies/ waterschappen). Vanwege het vrijwillige karakter van de stichting leveren ook de bestuursleden vanuit een hands-on mentaliteit een actieve bijdrage aan de ambities van de stichting.

Wat bieden wij?
Een enthousiaste groep mensen om mee samen te werken.
Een afgebakend, uniek en tastbaar onderwerp.
Ongetwijfeld zorgen en gedoe, maar ook heel veel waardering.

Interesse/nadere informatie?
Neem contact op met voorzitter Marjan van Gerwen: marjan@brugwachtershuisjes.nl
Neem je telefoonnummer in de mail op als je graag telefonisch van gedachten wisselt.

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.

Comments are closed.