Trekvaarten

Bestel nu onze nieuwe publicatie!
Onze publicatie over Trekvaarten & Brugwachtershuisjes is uit: 20 pagina’s, full-colour, A5. Word vriend en ontvang hem in het welkomstpakket of bestel hem voor € 5,- inclusief verzendkosten via info@brugwachtershuisjes.nl en maak het bedrag over naar NL91 TRIO 0254 7271 90 t.n.v. Stichting Brugwachtershuisjes.

voorkant boekje trekvaarten fotoboekje binnenwerk foto151022 overzicht trekvaarten

 

 

 

 

De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten en mogelijkheden van de bijbehorende brugwachtershuisjes heeft Stichting Brugwachtershuisjes ‘informatievensters’ ontworpen. Deze zijn op 8 brugwachtershuisjes langs de trekvaarten geplaatst: Trekvlietbrug (Leiden), Geestbrug (Rijswijk), Oude Tolbrug (Voorburg), Oostpoortbrug en Reineveldbrug (Delft), Kortedijk (Vlaardingen), Ooievaarsbrug (Schiedam) en Achterhavenbrug (Rotterdam).

Achterhavenbrug

Achterhavenbrug R’dam

Geestbrug

Geestbrug Rijswijk

Kortedijk Vlaardingen

Kortedijk Vlaardingen

Trekschuit

Trekschuit

 

Ooievaarsbrug Schiedam

Ooievaarsbrug Schiedam

Oostpoortbrug Delft

Oostpoortbrug Delft

Oude Tolbrug Voorburg

Oude Tolbrug Voorburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Reineveldbrug Delft

Reineveldbrug Delft

Trekvlietbrug Leiden

Trekvlietbrug Leiden

 

 

 

 

 

 

 

Colofon
Het project Trekvaarten & Brugwachtershuisjes is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland en Fonds 1818.

Samenstelling: Lotti Hesper & Frank Moerman Stichting Brugwachtershuisjes
Foto’s: Stichting Brugwachtershuisjes, Stadsarchief Rotterdam, Haagse Beeldbank, Stadsarchief Vlaardingen, Gemeentearchief Schiedam, Gemeentearchief Delft, Beeldbank Leidschendam-Voorburg, Erfgoed Leiden en omstreken
Vormgeving: Sanne van der Schoor, Gerard de Bruin
Bestickering: vandeReclame
Met dank aan dichters: Ingrid Essenburg, Hubertus Bahorie, Gerard in ‘t Veen, Verzet de Zinnen, Pink Meltzer, Gideon Roggeveen, Wijbrand Boon en Stichting Mooi Werk.
Copyright: Stichting Brugwachtershuisjes, 2016

Comments are closed.