Trekvaarten

Open oproep dichtregels over trekvaarten voor Koepoortbrug Delft
Ben je creatief/dichter of schrijver in Delft? Wil je jouw dichtregels zien schitteren op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft? Lees dan hier de open oproep en stuur je ontwerp uiterlijk 28 februari 2018 in.
AI_Koepoortbrug_04 detail AI_Koepoortbrug_04

 

 

 

Trekvaarten & Brugwachtershuisjes
De Provincie Zuid-Holland heeft de ambitie om bestaand erfgoed te behouden voor toekomstige generaties door het te beschermen, te laten beleven en te benutten. De trekvaarten behoren ook tot het Zuid-Hollands erfgoed. Om voorbijgangers te informeren over de bijzondere geschiedenis van de trekvaarten en tegelijkertijd enthousiast te maken over de kwaliteiten en mogelijkheden van de bijbehorende brugwachtershuisjes realiseert Stichting Brugwachtershuisjes in 2018 ‘informatievensters’ voor de Beukelsbrug in Rotterdam, de ‘s-Gravenlandsebrug, de Koepaardbrug en Monstersche Sluis in Maassluis, een dichtregel op de kadehekken van de Koepoortbrug in Delft, een kunstobject met een ntb brugwachtershuisjee en een publieksevenement.

Informatievensters 2015
In 2015 zijn ook al 8 ‘informatievensters’ gerealiseerd en op 8 brugwachtershuisjes langs de trekvaarten geplaatst: Trekvlietbrug (Leiden), Geestbrug (Rijswijk), Oude Tolbrug (Voorburg), Oostpoortbrug en Reineveldbrug (Delft), Kortedijk (Vlaardingen), Ooievaarsbrug (Schiedam) en Achterhavenbrug (Rotterdam). Deze kunst u nog steeds bewonderen.

Achterhavenbrug

Achterhavenbrug R’dam

Geestbrug

Geestbrug Rijswijk

Kortedijk Vlaardingen

Kortedijk Vlaardingen

Trekschuit

Trekschuit

 

Ooievaarsbrug Schiedam

Ooievaarsbrug Schiedam

Oostpoortbrug Delft

Oostpoortbrug Delft

Oude Tolbrug Voorburg

Oude Tolbrug Voorburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Reineveldbrug Delft

Reineveldbrug Delft

Trekvlietbrug Leiden

Trekvlietbrug Leiden

 

 

 

 

 

 

 

Colofon 2015
Het project Trekvaarten & Brugwachtershuisjes is mogelijk door financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Fonds 1818 en Fonds Schiedam-Vlaardingen.

Samenstelling: Lotti Hesper, Frank Moerman Stichting Brugwachtershuisjes
Foto’s: Stichting Brugwachtershuisjes, Stadsarchief Rotterdam, Haagse Beeldbank, Stadsarchief Vlaardingen, Gemeentearchief Schiedam, Gemeentearchief Delft, Beeldbank Leidschendam-Voorburg, Erfgoed Leiden en omstreken
Vormgeving: Sanne van der Schoor, Gerard de Bruin
Bestickering: vandeReclame
Met dank aan dichters: Ingrid Essenburg, Hubertus Bahorie, Gerard in ‘t Veen, Verzet de Zinnen, Pink Meltzer, Gideon Roggeveen, Wijbrand Boon en Stichting Mooi Werk.
Copyright: Stichting Brugwachtershuisjes, 2016

Comments are closed.