Bestuur & vrijwilligers

 

Marjan van Gerwen (voorzitter) Kunst, cultuur, kansen creëren en Rotterdam typeren Marjan. Ze werkt al jaren in de culturele sector, met name aan projecten en voor organisaties waar kunst en cultuur verbonden zijn met mensen en (verandering in) hun leefomgeving. Dat doet ze in Rotterdam maar ook in Amersfoort, Leiden, Tilburg, Delft en Den Haag. Brugwachtershuisjes zijn in de veranderende (stedelijke) omgeving opnieuw van betekenis omdat ze de geschiedenis van die plek (en de stad) kunnen verbinden aan het nu. Kortlopende of langdurige activiteiten en programma’s in brugwachtershuisjes creëren plekken voor nieuwe ontmoetingen en beleving van de stad.

Willem van der Blom (penningmeester) Werkzaam in de financieel-administratieve dienstverlening (Maatschap Flat14). “Vanaf het moment dat je al dan niet toevallig met brugwachtershuisjes in aanraking bent gekomen, ben je verkocht. Stuk voor stuk hebben zij een hoog knuffelbaarheidsgehalte. 1000 brugwachterhuisjes, 1000 kansen om dit stukje van ons cultureel erfgoed in leven te houden en nieuwe mogelijkheden te geven. Uit de serie zinnige dingen doen in de maatschappij naast je werk hoop ik van harte een bijdrage te kunnen leveren aan de doelstellingen van de Stichting Brugwachtershuisjes.”

Sandra van der Woude (secretaris en communicatieadviseur) Werkzaam als senior communicatieadviseur binnen de volkshuisvesting en partner bij Cultuurstorm, bureau voor sociaal artistieke projecten. Geboren en getogen in Dordrecht, stad van water en brugwachtershuisjes. Gecharmeerd van deze kleine, bijzondere huisjes die overal in Nederland te vinden zijn. Zet graag haar kennis en ervaring in om deze huisjes een nieuw leven te geven en te behouden. Ondersteunt de stichting op het gebied van organisatie, communicatie en sponsoring.

De bedenkser van brugwachtershuisjes.nl op het Fototerras Sluis 0 __TRS5516 detailLotti Hesper (projectleider) haar passie voor brugwachtershuisjes komt voort uit het brugwachtershuisje bij de Lage Erfbrug in Delfshaven, Rotterdam. Dit huisje stond in 2008 maar leeg. Inmiddels is het een kiosk met een nieuwe voordeur buiten de slagbomen! Ze trok zich het lot van deze mooie huisjes aan en richtte in 2012 Stichting Brugwachtershuisjes op. Ze is vooral actief als projectleider voor de stichting. Ze wil de komende jaren het kenniscentrum verder ontwikkelen om zo voor 1000 brugwachtershuisjes in Nederland hergebruik aan te jagen. Daarnaast maakt ze met haar eigen bedrijf verwaarloosde plekken mooi.

frank webFrank Moerman (projectleider & vrijwilliger),
Frank legt als bouwkundig projectontwikkelaar en adviseur vanuit Frank Moerman Advies de verbinding tussen mensen, bouw en ruimte. Frank is onder de indruk van de zorgvuldigheid waarmee veel brugwachtershuisjes zijn ontworpen, en ziet ieder ongebruikt huisje als een prachtige kans om de belevingswaarde en de kwaliteit van de stad te vergroten.

 

Gerard op het Fototerras Sluis 0 __TRS5548 detailGerard de Bruin (intern coördinator & vrijwilliger) is al jaren actief in de verschillende taken van de communicatie. Variërend van reclamebureaus, drukkerijen en een fotostudio. Momenteel werkt hij als freelance grafisch vormgever en fotograaf (pho2graphy.nl).
Gerard geeft aan dat de brugwachtershuisjes een belangrijk onderdeel uitmaken van onze stadsarchitectuur en dat we ons best moeten doen om deze kleine huisjes te bewaren voor latere generaties. Binnen de stichting zal hij zich voornamelijk bezighouden met het zorgen voor een constante kwaliteit van de communicatie, huisstijl en fotografie.

Gerben op het Fototerras Sluis 0 __TRS5513 detailGerben van Dijk (ambassadeur) Al jaren is Gerben gefascineerd door herbestemming van gebouwen. Hoe vinden we nieuwe functies voor oude gebouwen zodat ze weer iets goeds gaan bijdragen aan hun omgeving? Brugwachtershuisjes vormen een bijzondere groep binnen alle gebouwen die we in Nederland hebben. Klein, cruciaal en meestal in het oog springend. Het zou zonde zijn als de lege huisjes verpauperen of zelfs verdwijnen uit het straatbeeld. Ze zijn een belangrijke uiting van ons leven met water.

 

De foto’s van Gerard, Lotti en Gerben zijn gemaakt door Studio Suir

Comments are closed.